Werken op het water

Het is niet moeders mooiste, maar we houden nu al van haar. Dat zeggen Pieter (33) en Femke (27), die de kruiser ‘Orca’ onlangs kochten. Ze hebben grote plannen met de boot. De ‘Orca’ wordt het woonhuis van het stel en het kantoor van de Floating Freelancers, hun varende werkplek Lees verder…

Ontdek de Randmeren

Bij de Randmeren denk je vooral aan varen, maar je kunt ook lopend of met de fiets genieten van dit uitgestrekte natuurgebied. Overnachten kan op de boot of in een trekkershut, huisje, tent of caravan. Kies een mooi plekje aan het water uit.

Lees verder…

Drijvend plezierpaleis

De Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld met een lengte van 362 meter, zestien dekken en 2400 man personeel die nodig zijn om het de 6360 passagiers naar de zin te maken. Wie het enorme vaartuig in de breedte oversteekt, is 66 meter onderweg. De kosten Lees verder…

Drijvend plezierpaleis

De Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld met een lengte van 362 meter, zestien dekken en 2400 man personeel die nodig zijn om het de 6360 passagiers naar de zin te maken. Wie het enorme vaartuig in de breedte oversteekt, is 66 meter onderweg. De kosten Lees verder…

Haven kloppend hart van zeilspektakel

De Scheveningse haven heeft dit pinksterweekeinde letterlijk ‘de wind in de zeilen’ met vier dagen North Sea Regatta. De organisatie wil dit jaar zoveel mogelijk mensen het zeilspektakel met vele wedstrijden laten ervaren.

Lees verder…

Voor spek en bonen

Brugwachters in het Zuid-Hollandse Leimuiden en Bilderdam hebben al een maand niets te doen. Voor bootvaarders heeft het geen zin om onder de Tolbrug en de Bilderdamsebrug door te gaan, omdat de verderop gelegen Drechtbrug wordt vervangen en niet open kan.

Lees verder…

Slepen

Met ingang van 1 januari is een nieuw Binnenvaart Politie Reglement van kracht geworden. Veel zaken zijn nu beter geregeld, maar lang niet alle regels zijn duidelijk.

Lees verder…

Megasloep

Twee fanatieke watersporters met een mooie plek aan de Amsterdamse Nieuwe Meer begonnen een decennium geleden samen met een slimme reclameman een nieuw sloepenmerk.

Lees verder…

Euphoria 68

Het Turkse Sirena Marine heeft een nieuw zeiljacht uitgebracht, de Euphoria 68. De cruiser-racer is ontworpen door de Argentijnse ontwerper German Frers.

Lees verder…

Rondje bakboord om de wereld

De Amerikaanse solozeiler Joe Harris heeft zijn rondje om de wereld voltooid. Bijzonder is dat deze stoere Amerikaan bij zijn wereldomzeiling alle vijf grote kapen aan bakboord passeerde. Hiermee komt Harris in het legendarische rijtje van slechts 136 zeilers die dit hebben gepresteerd.

Lees verder…

Wat is er te doen op 6 mei?

Vandaag wordt het een super mooie zonnige dag. Kom het water op! Overdag drijft er mogelijk af en toe sluierbewolking over, maar de zonnige perioden overheersen. Met een matige zuidoostelijke wind wordt nog iets warmere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt in de middag op naar 20 tot 24 graden, in Lees verder…

Nederland goed van start

704 zeilers, 632 deelnemende boten uit 22 landen zijn gestart in de eerste wedstrijden van het vierdaagse evenement. In vier van de zeven klassen gaan Nederlandse zeilers na dag één aan de leiding.

Lees verder…

Wat is er op 5 mei te doen?

Wat een heerlijke zonnige dag vandaag om lekker het water op te gaan! Hier een aantal tips voor leuke activiteiten op- en rond het water tijdens de laatste dagen van de Week van de Watersport.

Lees verder…

Rondje Noord Holland

Vlak voor de langste dag van het jaar organiseert de YSY voor de 20e keer de YSY Ronde om Noord-Holland. Deze legendarische ronde wordt dit jaar dus gezeild op 17 en 18 juni.

Lees verder…

Vogalonga

Ongeveer een halve eeuw geleden ontstond de Vogalonga in Venetië als een ludiek protest tegen de opkomst van de gemotoriseerde vaartuigen. De Venetiaanse Vogalonga is uitgegroeid tot een groots internationaal evenement, dat op de bucketlist van vele roeiers, kanoers, gondeliers en andere watersporters prijkt. En sinds vorig jaar is er Lees verder…

Heerlijke warme dagen

Hemelvaartdag wordt een prachtige dag om te gaan varen of om langs de waterkant te recreëren. Het wordt droog met een matige wind en dat is ideaal voor de zeilers. De temperatuur loopt op tot waarden rond de 20 graden en er is naar verwachting een wolkenloze hemel. Het Lees verder…

Wajer 55 vlaggenschip

Het Friese Wajer Yachts, dat twee jaar terug nog een boot aan Koning Willem-Alexander verkocht, komt deze zomer met een schitterend nieuwe motorjacht. Het gaat om een 55 voet lang oogstrelend Vripack ontwerp met een paar opvallende gadgets.

Lees verder…

Jeugdzeilspektakel in Workum

Vandaag begint in Workum de 16e Dutch Youth Regatta (DYR): het grootste jeugdzeilevenement van Europa. 750 jonge zeilers uit 23 verschillende landen verschijnen aan de start in de klassen Optimist, Optimist Benjamin, Splash Blue, Laser 4.7 Youth, Laser Radial U-21, Cadet en 29er. Alle zeven klassen varen tijdens de DYR Lees verder…

Solo naar New York

Vanuit het Zuid Engelse Plymouth zijn 25 jachten gestart voor de Solo Transatlantische Race naar New York. De zeilers krijgen op de 3050 zeemijl lange tocht te maken met forse tegenwind en huizenhoge golven.

Lees verder…

Scheepsdagboek

Tijdens de zes maanden durende reis vanuit Nederland naar het Caribisch gebied schreven dagelijks een leerling en soms een leraar een stukje voor het scheepslogboek:

Lees verder…

Wat is er op 2 mei te doen?

Het eerste weekend van de Week van de Watersport was een groot succes. Het zonnetje scheen en er werd door heel Nederland volop gevaren, gesupt en gesurft. Wat een waterpret! Kun je er geen genoeg van krijgen of heb je het dit weekend gemist? Bekijk wat er vandaag te doen Lees verder…

Drie mannen gered

Tijdens de vaartochten voor Reddingbootdag kwam er een ‘mayday’ binnen op marifoonkanaal 16. Op het Markermeer, ter hoogte van Warder, waren drie zeilers te water geraakt.

Lees verder…

Van Bos en Lommer naar Blauwgrond

Hedda Visser, Walewijn de Vaal en Quirijn (3) vertrokken voor een lange zeilreis vanuit Amsterdam naar Marokko en Suriname. Een verhaal over de voobereidingen, de spannende reis en de schoonheid van Bos en Lommer in het buitenland.

Lees verder…