Rijkswaterstaat keurt alle plannen voor fietsbrug over IJ af

GLF Media / Shutterstock.com

Rijkswaterstaat heeft de zes varianten van de Javabrug die de hoofdstad aan de vaarwegbeheerder heeft voorgesteld voor de scheepvaart bestempeld als: onveilig. Hiermee keurt ze alle gepresenteerde plannen van de gemeente rondom de honderden miljoenen kostende fietsbrug af.

Het bezwaar tegen de brug richt zich onder andere op Lees verder…

Staat handhaaft boete voor rederij Royal Caribbean

NAN728 / Shutterstock.com

Het ministerie handhaaft een boete van bijna een miljoen voor de rederij Royal Caribbean. Vier jaar geleden beboette de Arbeidsinspectie de rederij vanwege het inzetten van Filipijnse werknemers zonder de juiste vergunningen. Deze werknemers renoveerde een cruiseschip in Rotterdam.

Foto: Cruiseschip van rederij Royal Caribbean

Royal Caribbean weigert echter de Lees verder…

Duitsers hebben een pechdag op het water

Maarten Zeehandelaar / Shutterstock.com

Twee Duitse vaarders kochten donderdag in kampen een bootje. Zij hebben echter flink wat pech met hun bootje de volgende dag.

Door hitte van de uitlaat was er isolatiemateriaal rondom de uitlaat gaan smeulen, hierdoor ontstond er een brand. De brandweer kwam ter plaatsen en was genoodzaakt Lees verder…

Jachtmakelaar Monnickendam verkoopt Fisher 34 voor KNRM

Jachtmakelaar Monnickendam

Daan Hamburger van Jachtmakelaar Monnickendam biedt kosteloos zijn diensten aan om voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) een boot te verkopen. De jachtmakelaar doet dit belangeloos zodat een zo groot mogelijke opbrengst naar het goede doel gaat. Het gaat om een door schenking verkregen motorsailer van het type Lees verder…

Overnachten in twee havens in twee vaargebieden voor de prijs van één ligplaats

Jachthaven Andijk en Herkingen Marina werken ook in de zomer van 2019 weer samen. Ligplaatshouders van deze havens kunnen zonder meerkosten tijdelijk gebruik maken van de faciliteiten in de andere haven. Dit biedt mogelijkheden om twee fraaie watersportgebieden te ontdekken.

De twee jachthavens zijn gelegen in verschillende vaargebieden, maar hebben een Lees verder…

Binnenkort naar ‘Sail op Scheveningen’

VanderWolf Images / Shutterstock.com

Van 20 tot en met 23 juni 2019 zijn tientallen zeilschepen te bewonderen in de Scheveningse haven tijden de finish van de Liberty Tall Ships Regatta.

Foto: sfeerbeeld Sail Amsterdam

Er zullen tien tot vijftien klassieke windjammers en rond de twintig middelgrote zeezeilschepen naar de Scheveningse haven komen. Veel Lees verder…

Sumatrabrug Leiden gestremd voor verkeer door zinkende boot

Nasib Demlite / Shutterstock.com

Afgelopen donderdagmiddag was de Sumatrabrug in Leiden gestremd voor verkeer. Dit kwam door een zinkende boot, die geborgen moest worden.

Foto: sfeerbeeld

De boot liet een behoorlijke laag olie achter in het water, die naar de stad toestroomde. Hulpdiensten hebben de laatste olie uit de boot gepompt.

Lees hier meer Lees verder…

Superjacht van Royal Huisman valt in de prijzen

www.RoyalHuisman.com

Het superjacht Ngoni van Royal Huisman is in de prijzen gevallen in de Verenigde staten. Het 58 meter lange superjacht uit Vollenhove won de prijzen in categorieën ‘Zeiljacht langer dan 40 meter’ en ‘Interieur’.

Het superjacht werd verkozen tot winnaar uit alle genomineerde zeil- en motorjachten langer dan 24 meter die Lees verder…

Certificaatregel zorgt ervoor dat honderden boten moeten worden gesloopt

Gary Le Feuvre / Shutterstock.com

Honderden schepen moeten worden gesloopt door het verplicht stellen van het Certificaat van Onderzoek (CvO), dat voorspelt Lex Tichelaar van Scheepsbouw en -reparatie Friesland. De nieuwe regels treffen voornamelijk eigenaars van historische woon- en recreatieschepen. De werfeigenaar voorspelt meerdere problemen om deze boten op orde te Lees verder…

Ferry botst op kraan in haven Barcelona

Maksimilian / Shutterstock.com

Door slecht weer is in de haven van Barcelona een ferry tegen een kraan opgebotst. Hieronder is te zien dat de kraan omvalt en er brand uitbreekt.

Foto: sfeerbeeld

Schip duwt kraan om in haven Barcelona

Een combinatie van harde wind en sterke stroming in de haven van Barcelona zorgde Lees verder…

Go-fast boten per direct per wet verboden in Spanje

Aleksandrs Muiznieks / Shutterstock.com

De Spaanse regering heeft de zogenaamde “narcolanchas” ofwel go-fast boten per direct per wet verboden in Spanje. De snelle RIB-boten worden veelal gebruikt voor het smokkelen van drugs of migranten.

Er was al een wetsvoorstel in behandeling. Door de urgentie heeft de ministerraad besloten door middel van een Lees verder…

Man en vrouw overboord in ijskoude Schelde

Jaromir Chalabala / Shutterstock.com

Dinsdagmiddag redde de brandweer van Wichelen twee mensen uit het ijskoude water van de Schelde. De vrouw was overboord gevallen van een vaartuig dat vast zat in het slib. De man was haar achterna gesprongen om haar te redden maar kreeg de vrouw niet op eigen kracht Lees verder…

Nieuwe brug over het IJ levert bezwaren op voor scheepvaart

Harry Beugelink / Shutterstock.com

Als aanvulling op de ponten levert de gemeente Amsterdam zes verschillende bouwplannen in. Het zijn plannen voor een liefst iconische fietsbrug die Amsterdam-Noord met het centrum moet gaan verbinden.

Foto: sfeerbeeld

De havengemeenschap van Amsterdam vindt dit een slecht idee. Daarnaast hebben ook ‘droge’ verkeerstechneuten twijfels over de Lees verder…

Replica schip Willem Barentsz te water gelaten

Anton Veselov / Shutterstock.com

Acht jaar lang is er aan het schip gebouwd en vandaag ging het schip eindelijk te water. Het nagebouwde schip van de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz genaamd De Witte Swaen, werd gedoopt door prinses Margriet.

Foto: sfeerbeeld

De Witte Swaen is het levenswerk van bouwmeester Gerald de Weerdt. Zijn Lees verder…

KNRM wrak gevonden door duikers

unterwegs / Shutterstock.com

Het wrak van de SS Nordlyset is door het Northseadivers duikteam gelokaliseerd en geïdentificeerd. Het wrak maakt deel uit van een trieste gebeurtenis uit de Helderse KNRM geschiedenis.

Foto: Sfeerbeeld

Lees hier meer over op www.denhelderactueel.nl

Divers discover NORDLYSET’s propeller – lost since 1877

One of the first vessels in Lees verder…

WhisperPower boort met SQ PRO-serie nieuwe markt lage toeren generatoren aan

Whisper Power

Tijdens de komende editie van de METS komt WhisperPower met een vernieuwde lijn vaste lage toeren generatoren geschikt voor continue bedrijf en commerciële toepassingen. Met het upgraden van de SQ-range 1500 toeren generatoren anticipeert WhisperPower op de vraag naar geluidarme, hoogwaardige vaste toeren generatoren.

De nieuwe range, aangeduid met ‘PRO’, Lees verder…

Boot & Fun Berlijn 2018 diverser dan ooit

Boot & Fun Berlin

Boot & Fun Berlin blijft groeien: nog nooit werden er zoveel verschillende soorten boten, bootmerken en modellen getoond. Van 29 november tot 2 december 2018 wordt – verspreid over twaalf zalen – een enorme verscheidenheid samengebracht.

Na een zomer van superlatieven volgt de Boot & Fun Berlin: beter Lees verder…

Zoektocht naar eigenaar gedumpt plezierjacht

D Guest Smith / Shutterstock.com

Op zandeiland 3 in Vinkeveen is een onbeheerd vaartuig afgemeerd. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa’s) van Recreatie Midden Nederland zijn opzoek naar de eigenaar van het plezierjacht.

Foto: sfeerbeeld

De boot is geen fraai gezicht en zorgt voor verloedering van de plassen. Bovendien kan het onbeheerde scheepje ten Lees verder…

Is de brand op cruiseschip AIDANova aangestoken?

Hieronymus Ukkel / Shutterstock.com

Er zijn door de politie camerabeelden van cruiseschip AIDANova opgevraagd. De recherche wil exact weten wie op dek 14 of in de buurt is geweest toen daar in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitbrak.

Foto: sfeerbeeld

De recherche heeft al met speurhonden al naar sporen van eventuele Lees verder…

Laagwaterproblemen in Gelderland

Sebastian Ueberwolf / Shutterstock.com

Steeds meer plaatsen in Gelderland krijgen last van het lage water in de Rijn. Bijvoorbeeld in de haven van Giesbeek, daar kunnen meerdere plezierjachten niet meer recht liggen. Schepen kunnen door het lage water ook niet meer uit de haven van Giesbeek gehaald worden om winterklaar te Lees verder…

Duitse watersportverbond: “Maritieme conjunctuur overwegend positief”

gopixa / Shutterstock.com

De stabiele economische situatie binnen de watersport houdt aan, zo blijkt uit een enquete uitgevoerd door Bundesverband Wassersportwirtschaft e.V. (BVWW), de economisch-politieke spreekbuis van de watersportbranche in Duitsland.

Koud voorjaar met slechte omzet
Het seizoen startte matig met het koude voorjaar, waarin het tot in april heeft gevroren. Van Pasen, Lees verder…

Nederlands kampioenschap Sprint Lasers een groot succes

sainthorant daniel / Shutterstock.com

Op 20 en 21 oktober werden vanuit de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht) de Nederlandse kampioenschappen Laser Sprint en het Nederlands kampioenschap Laser Master Sprint gehouden. Maar liefst 54 boten kwamen naar dit kampioenschap, een groot succes.

Het concept van dit Nederlands kampioenschap Laser Sprint was veel wedstrijden op Lees verder…

Brand op cruiseschip in Eemshaven in Groningen

MartinLueke / Shutterstock.com

Diverse brandweerauto’s rukten vannacht uit voor een brand op cruiseschip de AidaNova. De brand was snel onder controle en beperkte zich tot een scheepshut.

Het cruiseschip de AidaNova ligt sinds 9 oktober in de Eemshaven om te worden afgebouwd. Of de oplevering van het schip aan de rederij door Lees verder…

Veerboot vaart tegen kleine bij Isle of Wight

IanC66 / Shutterstock.com

Zondag is door de dichte mist een veerboot tegen een aantal kleine jachten aangevaren. De veerboot met tientallen passagiers aan boord wilde in de Britse haven Cowes aanleggen.

De reddingsoperaties werden direct na noodoproepen gestart, dit ging moeizaam door slecht zicht.

Lees hier meer over op www.ad.nl

Het bericht