Superjachten hebben steeds vaker een jonge eigenaar

Ryan McGil / Shutterstock.com

Er heeft een verschuiving onder eigenaren van superjachten plaats gevonden. Er zijn steeds meer jonge eigenaren met superjachten van over de 50 meter.

Een en ander houdt verband met een nieuwe en superrijke generatie. De snelheid waarmee deze generatie hun geld verdiend leidt ertoe dat zij nu Lees verder…

Liggeld voor boten met verbrandingsmotor in Utrecht verhoogd

HildaWeges Photography / Shutterstock.com

De ligplaatsen voor boten met een verbrandingsmotor gaan in de toekomst veel duurder worden in Utrecht. Het geld wat ze met de verhoging ophalen wordt onder andere gebruikt voor het plaatsen van laadpalen voor elektrische boten.

De gemeente wil hiermee het gebruik van vervuilende boten ontmoedigen. Ook Lees verder…

Steekvlam op bootje door het vullen van de tank

atdr / Shutterstock.com

In Enkhuizen lopen twee personen brandwonden op tijdens het vullen van de tank. Er ontstond een steekvlam op het moment dat zij de tank bijvulde.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse en de ambulancepersoneel behandelde de gewonden eerst ter plekke, maar uiteindelijk moest één van de gewonden door naar het ziekenhuis.

Lees Lees verder…

Zo’n 2.700 zeilboten finishen bij grootste botenrace ter wereld

Yure / Shutterstock.com

Zo’n 2.700 zeilboten passeerden zondagmiddag de vuurtoren Vittoria Light in Triëst. Het was de laatste dag van de vijftigste editie van de Barcolana Regatta.

Foto: Sfeerbeeld

De Barcolana Regetta is een historische internationale zeilregatta die elk jaar op de tweede zondag van oktober plaatsvindt in de Golf van Triëst. Het Lees verder…

Vier kinderen gewond bij ontploffing op boot in Amstel

Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Bij een ontploffing op een boot in de Amstel bij Amstelveen zijn zondagmiddag rond 16.30 uur vier kinderen gewond geraakt. Bij het starten van de motor ontplofte deze. De vier kinderen liepen lichte brandwonden op. Eén van de slachtoffers belandde door de ontploffing in het water.

Meerdere ambulances, Lees verder…

Zeiljacht aan de grond geraakt in de Oostereems

KNRM Eemshaven

Een echtpaar met twee jonge kinderen is woensdag met hun zeiljacht ‘Tlate Hiiun’ in de Oostereems aan de grond gelopen. Het jacht was vanaf het Duitse Waddeneiland Juist onderweg naar Emden.

Eenmaal in de Oostereems aangekomen bleek de reddingsboot van de KNRM niet bij de ‘Tlate Hiiun’ te kunnen komen. Lees verder…

Fusie van scheepsbouwbedrijven

Vanaf 1 januari 2019 slaan Moed & van Gulpen Scheepsbouw en Scheepsbouw en -reparatie Friesland b.v. (SRF) na jarenlange goede samenwerking de handen ineen. De samenwerking zal vorm krijgen door een inkoop van Moed & van Gulpen Scheepsbouw in SRF. En dat biedt perspectieven voor de toekomst.

Sterk scheepsbouwteam
Zowel Moed en Lees verder…

Brand in accu van elektrisch bootje, man loopt brandwonden op

Jarretera / Shutterstock.com

Donderdagmiddag rond 16 uur is er brand ontstaan in het laadruim van een bestelbus. De brand is ontstaan door een accu van een elektrisch bootje die kort daarvoor gebruikt was op het naastgelegen Ingenieur Juliusput.

Foto: sfeerbeeld

De man heeft ernstige brandwonden opgelopen doordat hij de accu en andere spullen Lees verder…

Vlissingen wil het lekkende wrak laten weghalen

Pataporn Kuanui / Shutterstock.com

Al jarenlang lekt het scheepswrak Spyros Armenakis olie, de gemeente Vlissingen wil dat het wrak wordt weg gehaald.

Foto: sfeerbeeld

De aanleiding is de olielekkage van afgelopen zomer, wat volgens de gemeente al de zoveelste keer is dat er olie uit het wrak lekt. De lekkages tasten het imago Lees verder…

31ste Antwerp Race: Het zeilfeest van de Schelde

Antwerp Race

Zaterdag 13 oktober starten een kleine honderdvijftig zeiljachten vanuit Breskens en Terneuzen om voor de Rede van Antwerpen te finishen. De vloten kunnen genieten van een sterke vloedstroom die als een rollend tapijt vanuit zee de jachten een duw onder de kiel geeft.

De zeilregatta is een klassieker die Lees verder…

Politie zoekt brandstichter klassieke boot in Amsterdam

Maksimilian / Shutterstock.com

Zeven jaar geleden kocht de familie Heutink een Zweedse Salonboot bij een werf in Friesland. De boot uit 1930 moest worden opgeknapt. Vader en zoons herstelden de salonboot in de originele staat en legden haar in de gracht. De vaarpret was echter van korte duur: na brandstichting was Lees verder…

Gewonde bij doortocht Superjacht A van Russische miljardair

LongJon / Shutterstock.com

De gigantische driemaster ‘White Pearl’ van de Russische miljardair Andrei Melnichenko is ook aan de côte d’Azur niet onopgemerkt gebleven. De boot is ontworpen voor een 20-tal gasten die worden bediend door 54 personeelsleden. Werken aan boord van het schip blijkt echter niet zonder gevaar. Aan boord van Lees verder…

Barnautica Yachting zet de koper voorop

Barnautica Yachting

Arthur von Barnau Sythoff richt zich met Barnautica Yachting voortaan op aankoopadvies en begeleiding van kopers van pleziervaartuigen. In de afgelopen jaren heeft Arthur von Barnau Sythoff in zijn functie als EMCI-gecertificeerd jachtmakelaar de vraag om advies en begeleiding bij de aankoop van motorboten en zeiljachten steeds verder toe Lees verder…

Sunseeker en ICON Yachts gaan samen jachten bouwen

ICON Yachts

De Britse werf Sunseeker en ICON Yachts in Harlingen kondigden op Monaco Boatshow aan de krachten te bundelen. Het is de bedoeling dat het duo samen grotere jachten van aluminium en staal gaat bouwen, te beginnen met een jacht van 48 meter.

Tot nu toe was de succesvolle Engelse Lees verder…

Boot sluit Schiermonnikoog af van telefonie, internet en tv

anuwattn / Shutterstock.com

Een breuk in een glasvezelkabel bij Schiermonnikoog heeft er afgelopen zomer voor gezorgd dat inwoners van het eiland twee dagen zonder internet, televisie en telefoon zaten. Volgens KPN ligt de oorzaak van de breuk bij een boot die de kabel kapot heeft getrokken.

KPN denkt dat de schade is Lees verder…

Boot zat klem in Monstersche sluis (video)

VanderWolf Images / Shutterstock.com

Er kwam een boot vast te zitten in de Monstersche sluis afgelopen zondag. De boot genaamd “Bries” paste voorheen wel door de sluis, maar door de nieuwe ringen aan de zijkanten van de sluis is deze smaller geworden. Met als gevolg dat de boot muurvast zat.

Foto: Maassluis

Lees Lees verder…

Hond gered door brandweer en werknemers van de Kallosluis

Pere Rubi

Vrijdagmiddag heeft de brandweer en werknemers van de Kallosluis een bijzondere reddingsactie uitgevoerd.

Foto: Sfeerbeeld

De werknemers zagen rond 15 uur een hond op de stootband zitten. De stootband moet voorkomen dat schepen tegen de kade aan botsen. Het gaat vermoedelijk over een schippershond die van boord is gevallen. Een Lees verder…

Boot van Antwerp Maritime Academy in vlammen opgegaan

Maksimilian / Shutterstock.com

Vrijdag op zaterdagnacht stond in een loods aan de Kambalastraat in Antwerpen een solarboot in brand.

Foto: sfeerbeeld

Voor herstel lag de boot van de Antwerp Maritime Academy in de loods. De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij een kortsluiting aan de batterij. De loods zelf stond niet in Lees verder…

Kerkpolderbrug buiten gebruik door gebroken staalkabel

Dafinchi / Shutterstock.com

Sinds zaterdagmiddag is de Kerkpolderbrug in Schipluiden gesloten. De brug is voor al het verkeer gesloten, omdat het brugdek niet meer omlaag gaat.

De Dorpsstraat wordt door de brug verbonden met de Tiendweg. De gemeente denkt dat de brug pas vanaf woensdag weer gebruikt kan worden. Tot deze tijd Lees verder…

Eerste las Bestevaer 72 gelegd

KM Yachtbuilders

Het is een bijzonder moment voor elke eigenaar van een nieuw schip: de eerste las. Voor de eerste las van de Bestevaer 72 was de familie samen gekomen in Makkum. Hier konden ze, getooid in laskap en handschoenen, zelf het bouwnummer van hun schip ‘Symbiose’ vastlassen aan een aluminium Lees verder…

KNRM Den Helder haalt gewonde visserman van boord

KNRM Den Helder

De reddingboot Joke Dijkstra heeft de eerste 2 dagen van oktober twee keer gevaren voor visserijschepen met problemen. De eerste melding betrof een Wieringer kotter met een gewond persoon aan boord, die geëvacueerd moest worden. De persoon had een haak van het vistuig tegen zijn lichaam aan gekregen.

De Lees verder…

Dit weekend: Linssen Vaardagen in Maasbracht

Linssen Yachts

Terwijl een Grand Sturdy 40.0 AC en de Grand Sturdy 500 AC Variotop® pronken op de Belgian Boat Show FLOAT in Breskens, organiseert Linssen Yachts ook een eigen boat show op de werf in Maasbracht. De Linssen Vaardagen (in het Engels de Linssen River Trials) worden gehouden van zaterdag Lees verder…

Rookontwikkeling in boot op waddenzee

Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Een kleine sleepboot met twee personen raakte vrijdagochtend in de problemen bij Lauwersoog. De boot was onderweg naar Schiermonnikoog er brand in de machine kamer zou zijn ontstaan.

Uiteindelijk bleek het om rookontwikkeling te gaan, ontstaan door een defect in de verstuiver.

Lees meer hierover op

Polyester afvalberg van ‘end-of-life’ boten

Beachbird / Shutterstock.com

Zo’n 12.500 bootjes zijn aan het eind van hun levenscyclus. Alhoewel dat maar 4% van de glasvezelafvalberg is zorgen ze wel voor meer vervuiling dan industriële glasvezel. De extra vervuiling komt onder andere door antifouling en een echte milieuvriendelijke recycle oplossing is er nog steeds niet.

‘Je Lees verder…

RECRON en HISWA Vereniging kondigen fusie aan

RECRON, brancheorganisatie voor recreatieondernemers, en HISWA Vereniging onderzoeken sinds begin 2018 welke mogelijkheden er zijn voor vergaande samenwerking. De algemene besturen van beide verenigingen concludeerden medio september dat fuseren tot één nieuwe ondernemersorganisatie de meeste voordelen biedt voor de aangesloten bedrijven.

De uitdagingen van ondernemers in de vrijetijd-, jachtbouw- en Lees verder…

Dieven slaan voor derde keer toe bij jachthaven Ravenstein

Stokkete / Shutterstock.com

Afgelopen weekend is opnieuw ingebroken bij booteigenaren in de Ravensteinse haven. Het is voor de derde keer in vier maanden tijd. Dieven braken in bij een aantal boten en stalen onder meer buitenboordmotoren.

De dieven lijken erop te wachten tot de booteigenaren hun spullen hebben vervangen waarna ze opnieuw Lees verder…

Strijd om vaklui op scheepswerven

SeventyFour / Shutterstock.com

De Nederlandse superjachtwerven kampen met problemen. Aan orders momenteel geen gebrek, maar om de gewenste jachten te bouwen zijn vakmensen nodig. En die zijn schaars.

Foto: sfeerbeeld

De scheepsbouwscholen in Nederland zijn van onvoldoende niveau om mensen te leveren die kunnen werken aan superjachten, vindt Farouk Nefzi, marketingmanager van Feadship. Lees verder…

Al 45 jaar voorbeeld voor duurzame scheepvaart

WIllem Karel Plet

Duurzaamheid in het vrachtverkeer, het openbaar vervoer en de visserij én het behoud van het varend erfgoed. Die idealen verenigen de vloot van traditionele zeilschepen die zich zaterdag 20 oktober in de haven van Workum verzamelt voor de 45e editie van de Strontweek. Welk schip brengt de lading Lees verder…

Najaarsshow bij Menken Maritiem

Menken Maritiem

De deuren aan de Hoekse Aarkade in Ter Aar staan van vrijdag 5 oktober tot en met zondag 7 oktober van 10 tot 18 uur open. In de showroom en aan de kade zijn nagenoeg alle modellen in verschillende uitvoeringen te bekijken en voor proefvaarten beschikbaar.

Menken Maritiem heeft in Lees verder…

Cursus traditioneel knopen en splitsen van touw en staaldraad

Hans van der Haar

Geen schip zonder touw. Al was het maar om een roeiboot mee vast te leggen. Degelijk touwwerk aan boord is onmisbaar, ook voor de veiligheid. Bij historische schepen draagt degelijk ouderwets touwwerk ook nog eens bij aan een authentieke uitstraling.

Schippers, boeren en buitenlui werden vroeger van jongs-af-aan Lees verder…

50ste Editie Boot Düsseldorf uitverkocht voor exposanten

1985 – Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Boot Düsseldorf viert van 19 tot 27 januari 2019 haar 50-jarig jubileum. Ruim 2.000 exposanten hebben zich reeds ingeschreven voor de beurs. Met dit nieuwe recordaantal is de Duitse show drie maanden voor opening ‘volgeboekt’.

Het succesverhaal begon in 1969, toen namen 116 bedrijven uit 7 Lees verder…

ADR Register neemt initiatief voor Stichting ADR Platform

Stichting ADR Platform is een nieuw initiatief van ADR Register. ADR Platform start op 1 januari 2019 en is de onafhankelijke geschilleninstantie waar consumenten, bedrijven, sectoren, beroepsgroepen en overheden terecht kunnen voor advies over, coaching bij of de behandeling van klachten, geschillen en conflicten.

ADR Platform maakt gebruik van Online Dispute Lees verder…