Vedette Jachtbouw met 2 primeurs op de HISWA te water

Vedette Jachtbouw komt dit jaar naar de Hiswa in Lelystad met vier boten, waaronder twee primeurs: de Vedette 33 Trust en de Hollander Trend 35 cabrio. De andere twee boten die Vedette Jachtbouw presenteert zijn de Cantia 31 Launch en de Vedette 10.30 cabin.

Primeurs op de Hiswa te water 2018
Vedette Lees verder…

Nazomer Verkoopdagen bij Heech by de Mar

Heech by de Mar

Heech by de Mar in het Friese Heeg is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in de verhuur en verkoopbemiddeling van plat- en rondbodemjachten. Met 30 platbodems in de verhuurvloot en gemiddeld zo’n 50 rond- en platbodemjachten in de verkoophaven is het aanbod in dit specifieke segment Lees verder…

Culinaire traktatie bij Jachthaven Andijk

In het laatste weekend van september bieden Jachthaven Andijk en Restaurant 1619 Eten & Drinken een smaakvol eet- en bootovernachting arrangement aan. Dit is het idee: Heerlijk nazomeren op een terras met uitzicht over het IJsselmeer, genietend van een geweldige sunset, een heerlijk 3-gangen à la carte diner en dan Lees verder…

Nederlandse jachtbouwers beleven gouden tijden

Sasa Kadrijevic / Shutterstock.com

Op dit moment beleven Nederlandse bouwers van superjachten gouden tijden. Bedrijven kunnen de orders bijna niet meer bijhouden doordat de vraag naar superjachten flink is gestegen.

Foto: sfeerbeeld superjacht

Johan Kaasjager van Heesen Yachts vertelt: ‘Dit jaar leveren we drie jachten af en er komen er nog veel meer.’ Lees verder…

Pompen aangezet voor extra zoetwater in Naardermeer

Mr. Meijer / Shutterstock.com

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht liet donderdag drie extra pompen in de Groote Zeesluis in Muiden plaatsen. Het Naardermeer heeft vanwege de aanhoudende droogte extra zoet water nodig. Het meer krijgt net als de naastgelegen Ankeveense Plassen en de Spiegelplas te weinig water uit het IJmeer.

De Lees verder…

Proef botenverbod Oudezijds Voorburgwal start volgende week

Artur Bogacki / Shutterstock.com

Volgende week worden pleziervaartboten geweerd uit de drukbevaren Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Het vaarverbod is tijdelijk, maar kant ook permanent worden. De test moet namelijk uitwijzen of het verbod voor minder overlast op de Wallen zorgt.

Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast. Officieel mogen schippers versterkt geluid aan boord hebben Lees verder…

Aquatec hoopt dit jaar 200 boten te bouwen

Eigen beeld

Sloepenbouwer Aquatec uit Woudsend hoopt dit jaar tweehonderd schepen te bouwen, vertelt directeur Klaas Schiphof aan Omroep Friesland. Dat is de helft meer dan dat er zes à zeven jaar geleden verkocht werd en tien procent meer dan vorig jaar.

Aquatec is de bouwer van de bekende merken Antaris, Makma Lees verder…

Drie bekeuringen voor asociale waterscooteraar op Vinkeveense Plassen

muratart / Shutterstock.com

De politie heeft afgelopen zondagavond drie boetes uitgedeeld aan een bestuurder van een waterscooter op de Vinkeveense Plassen. De politie zou diverse klachten hebben ontvangen over het vaargedrag van de man.

Foto: sfeerbeeld

Eén bekeuring bleek niet voldoende om de bestuurder een lesje te leren. Daarom volgden er nog twee.

Lees Lees verder…

Nederlandse superjachtbouwer Heesen Yachts zit tot 2020 vol

xbrchx / Shutterstock.com

Heesen Yachts uit Oss en diverse andere bouwers van superjachten beleven momenteel gouden tijden. Zij kunnen de bestellingen soms amper bijhouden nu de rijken der aarde hun zinnen hebben gezet op luxe jachten.

“Ons orderboekje zit vol tot 2020”, vertelt Johan Kaasjager van Heesen Yachts uit Oss aan Lees verder…

Brand in boot in haven Medemblik (video)

Dinsdagavond werd de bemanning van KNRM Medemblik oproepen naar de haven van Medemblik. Er stond een boot in brand.

Voor de opvarenden is onderdak geregeld aangezien zij hun vakantie niet meer voort kunnen zetten aan boord van de motorboot.

Lees het volledige bericht op www.onswestfriesland.nl

Bron video: YouTube / Lees verder…

Waterschap Rivierenland kondigt extra controles aan op roekeloos varen

PaToo / Shutterstock.com

Waterschap Rivierenland constateert een toename in roekeloos vaargedrag en grijpt in. Voor de Graafstroom, de Giessen en de Alblas zijn extra controles aangekondigd.

Het waterschap wijst erop dat roekeloos varen het risico op ongelukken vergroot. Om de veiligheid te waarborgen zijn zij deze periode extra alert op overtredingen.

Lees er Lees verder…

Bootfinanciering: wat als lenen van de bank geen optie is?

Elk jaar bezoekt het team van het WatersportDreams Concept haar relaties in de watersportbranche om de laatste nieuwtjes te vernemen van botenbouwers, dealers en jachtmakelaars. De dealerbezoeken zijn daarbij het leukst, omdat zij hier altijd verhalen uit de praktijk horen waar zij hun product weer beter op af kunnen stemmen. Lees verder…

74-jarige man uit water van jachthaven gehaald

Stella Photography / Shutterstock.com

Duikers van de brandweer hebben dinsdagochtend in de jachthaven van Nieuwpoort een 74-jarige man uit het water gehaald. Het slachtoffer was in onderkoelde toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Vanuit een nabijgelegen appartement hoorde een getuige een man hevig hoesten en hij zag alleen een hoofd uitsteken boven Lees verder…

Personeelstekort bij sluis bij Delden

Semmick Photo / Shutterstock.com

Afgelopen weekend moest de sluis bij Delden noodgedwongen vaak dicht blijven. Dit komt door personeelstekort van Rijkswaterstaat.

Foto: sfeerbeeld

Het personeelstekort is ontstaan door een combonatie van factoren. Het personeel wordt vaker ingezet om het water te peilen en door vakantie is er minder personeel beschikbaar. Door de lage Lees verder…

Vrachtschip helpt plezierjacht

VanderWolf Images / Shutterstock.com

Zaterdagochtend omstreeks 11.30 uur kwam een plezierjacht in de problemen op de IJssel. De hulpdiensten werden gealarmeerd maar bij aankomst van de brandweer was het jacht al grotendeels geholpen door een vrachtschip.

Toen het vrachtschip het jacht in wilde halen kreeg hij door dat er problemen waren. Lees verder…

Deventer haven gesloten, wat nu?

Marc Venema / Shutterstock.com

De lage waterstand van de IJssel heeft ervoor gezorgd dat de haven van Deventer moest sluiten, tot ongenoegen van de eigenaren. Deventer is op zoek naar een oplossing.

Foto: sfeerbeeld Deventer

De haven is afgelopen maandag plots gesloten, boten mochten de haven niet meer in en uit. Dit leidde Lees verder…

Schiedamse Watersportvereniging ziet leden vertrekken door vele mankementen aan brug

BlokPhoto / Shutterstock.com

De watersport in Schiedam kampt al jaren met storingsproblemen en doorvaart-oponthoud vanwege onderdeelmankementen bij brugvervangingen. De 85-jarige havenmeester van watersportvereniging Vrije Liggers ziet met lede ogen aan dat diverse leden al een ander plekje hebben opgezocht.

Foto: sfeerbeeld

De mankementen op de doorgang onder de Schie- en Lange Havenbruggen naar Lees verder…

Brand in machinekamer maakt zeiljacht stuurloos

KNRM – Egmond aan Zee

In de nacht van woensdag of donderdag raakte een zeiljacht in de problemen nadat er brand in de machinekamer ontstond. De boot was stuurloos. ‘De vlammen sloegen uit de machinekamer,’ aldus de KNRM.

De brand ontstond rond 2.00 uur ter hoogte van Egmond. Een half uur later Lees verder…

Skûtsje botst tegen rubberbootje

corlaffra / Shutterstock.com

Bij een wedstrijd op de Snitser Mar (Sneekermeer) is een Drachtster skûtsje met volle vaart tegen een 2,5 meter lang rubberbootje gevaren. Alle 4 de inzittenden werden uit het bootje gelanceerd.

Foto: Sfeerbeeld

De politie heeft de drenkelingen uit het water gehaald. Ze kwamen met de schrik vrij. De Lees verder…

Havens Waddeneilanden zitten overvol

Denys Poliakov / Shutterstock.com

Het mooie weer zorgt voor megadrukte bij de jachthavens op de Waddeneilanden. Havenmeesters moeten ‘nee’ verkopen omdat er geen schip meer bij kan en heisen de rode vlag. Een ongewone situatie; voor vele havenmeesters is het al jaren geleden dat het zo druk was.

In de jachthaven van Lees verder…

Schipper redt zeven achtergelaten puppy’s van onbewoond eiland

Baevskiy Dmitry / Shutterstock.com

Toen een schipper langs een afgelegen en onbewoond Canadees eiland voer, hoorde hij het geluid van jankende dieren. Wanneer hij de volgende dag een kijkje neemt, treft hij een nestje schattige puppy’s aan.

Foto: sfeerbeeld

De diertjes zijn vermoedelijk zo’n vier maanden oud. De schipper heeft direct het Lees verder…

Nederlands superjacht aan de ketting in Maleisië

Pabkov / Shutterstock.com

Een 90 meter lang Nederlands superjacht is dinsdag in beslag genomen in een onderzoek van de justitie in Maleisië naar het wegsluizen van honderden miljoenen uit het Maleisische staatsfonds 1MDB. Het gaat om een jacht gebouwd door Oceanco uit Alblasserdam met een waarde van $250 miljoen.

Het jacht uit Lees verder…

Politie houdt 19-jarige bestuurder met gestolen boot aan

Billion Photos / Shutterstock.com

Een voorbijganger zag rond 2.30 uur zondagochtend een bestuurder met een boot rijden. De getuige vond dit een opvallend tijdstip en schakelde de politie in. De politie heeft de bestuurder op de N11 aangehouden en na controle bleek de boot zojuist gestolen te zijn.

De boot zal Lees verder…

Vrouw raakt bekneld onder boot bij trailerongeluk in jachthaven

ANURAKE SINGTO-ON / Shutterstock.com

Wanneer een booteigenaar zijn boot in de jachthaven in de Brielmeersen te water wilde laten, ging het goed mis. Bij het achteruit rijden op de slipway, gleed het plezierjacht plotseling van de aanhangwagen.

Foto: sfeerbeeld

De vrouw van de booteigenaar was uitgestapt om haar echtgenote te assisteren. Door het Lees verder…

Vrouw valt in kanaal na aanhouding op plezierjacht in Maarssen

JPstock / Shutterstock.com

De aanhouding van een plezierjacht op het Amsterdam-Rijnkanaal afgelopen maandagavond ging niet helemaal zoals gepland: een vrouw die aan boord achterbleef viel na de aanhouding in het water.

Rond 21.00 uur hield de politie een man aan op de West-Kanaaldijk in Maarssen. Hier was de boot aangemeerd. Naast Lees verder…

Te hoge aanlegsteigers voor pontjes door droogte

Juan Aunion / Shutterstock.com

De aanhoudende droogte zorgt op veel plekken voor een laag waterpijl, hierdoor steken de aanlegsteigers zo ver boven het water uit dat voet- en veerponten niet meer aan kunnen meren.

Foto: Sfeerbeeld

,,We hebben in het verleden juist extra pontons aangelegd zodat de veren in dieper water kunnen Lees verder…

Sluiting sluizen bij Tiel verrast schippers

hans engbers / Shutterstock.com

Schippers moeten sinds vannacht flink omvaren door stremming in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Tiel. Deze maatregelen zijn genomen door de aanhoudende droogte.

De schippers en BLN-Schuttevaer zijn verrast door de onmiddellijke sluiting van de sluis. ,,Dat wij hier niet over zijn geïnformeerd, is niet in lijn met afspraken Lees verder…

Vaargebieden onaantrekkelijk door fonteinkruid

Svitlyk / Shutterstock.com

Doordat de randmeren de afgelopen 20 jaar schoner zijn geworden zijn waterplanten flink gaan groeien. De jachthavens zien het vaargebied door het fonteinkruid steeds kleiner en gevaarlijker worden en vrezen voor leegloop.

“Er zijn zelfs mensen die naar Zeeland rijden om te kijken of ze daar een ligplaats kunnen Lees verder…